Herend Porcelain

Herendi díjak a Nemzeti Vágtán

Nyolcadik alkalommal aratott sikert a Nemzeti Vágta, a magyarság legnagyobb modern kori lovas ünnepe, s ahol az elmúlt évekhez hasonlóan ismét Herend volt a hivatalos díjszállító.

A Vágta már alapításakor is monumentális rendezvény volt, ami az évek során tovább bővült és mostanra az egész lovas szezont átölelő, a teljes Kárpát-medencét megmozgató programsorozattá vált. A budapesti döntő futamokon 72 település lovasa vett részt, de előtte a 18 vidéki és határon túli Elővágtákon közel háromszáz lovas küzdött a dicsőségért.

A Nemzeti Vágta nem egy önmagában álló lóverseny. A rendezvény idejére a Millenniumi emlékmű körül, az éjszaka leple alatt egy speciális ívű versenypálya épül fel lelátókkal, valódi aréna-hangulatot csempészve a történelmi helyszínre.

2015-ben minden olyan elemet megtartottak a szervezők, ami az eddigi évek során sikeresnek bizonyult a nemzeti hagyomány, az összetartozás és a kulturális értékek esszenciáját ötvöző Vágta életében. A versenypályán lévő lovas programok, bemutatók az elmúlt években maguk is rangos helyet vívtak ki a hazai lovas életben. A közönség kedvenc programjai a Magyar Posta Kishuszár Vágta, a LOVI Fogatvágta, az MVM Paksi Atomerőmű Kocsitoló verseny, az OTP Bank Jótékonysági Sztárfutam és 2013 óta már PreVital Nemzetközi Futamot is rendeznek.

A győztesek ezúttal is a Herendi Porcelánmanufaktúra díjait emelhették a magasba.

 

Share with others…