Herend Porcelain

Webshop

Herendi Életfa a főváros szívében

A megújult, megszépült József  nádor téren tegnap ünnepélyes keretek között felavatták a Herendi Porcelánmanufaktúra alkotását, az Életfát.

A Herendi Porcelánmanufaktúra saját motívumainak felhasználásával tervezte az „Élet fája” elnevezésű díszkutat, melynek gyümölcsei belülről megvilágításra kerülnek. A fa egy 2,80 m magas és egy vízzel körül vett medencében áll, melyben habosító fúvókák mozgatják a vizet és adnak egyedi játékos megjelenést a műalkotásnak.

Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros polgármestere beszédében elmondta, hogy a tér megújulása a belvárosiak összefogásának, egymásra való odafigyelésének, a közös sikereknek a jelképe. Ezt követően felavatta Dr. Simon Attilával a Herendi Porcelánmanufaktúra Vezérigazgatójával a tér északi felében levő Élet fája elnevezésű kutat, amelyeket a teret körülvevő társasházak közös képviselőivel közösen indítottak be.

A reprezentatív Herendi műalkotás nem csupán mérete és technológiája miatt egyedi, de a festése is különleges. Az egyik legimsertebb Herendi mintával, a Rothschild mintával került dekorálásra. A madárpárt ábrázoló minta az összetartozás egyik legősibb szimbóluma.

Veszprém után, ahol egy festetlen és egy Viktória mintás hasonló köztéri alkotás áll már, most a főváros szívében megújult téren is megcsodálhatják ezt a páratlan alkotást az érdeklődök.

A képekért köszönet Bernát Benjaminnak.

Share with others…