Herend Porcelain

Múzeumok éjszakája 2015.

Idén is együtt ünnepelhetjük Szent Iván éjszakáját barátainkkal, az igényes szórakozás és a Herendi Porcelán kedvelőivel! Immár kilencedik alkalommal várunk mindenkit a Múzeumok Éjszakájának rendezvényeire, mely Herenden június 20-án, szombaton kerül megrendezésre! 

Az idei évben az „érzékek éjszakája” szlogent kapta a rendezvény, nem véletlenül! Szeretnénk megszólítani minden érzékünket. Például a szaglást. Zolyómi Zsolt az egyetlen magyar parfümőr és Udvarhelyi Zsuzsanna festőművész közös, illatos kiállításának megnyitójával és illatos nyereményjátékkal például.

Aztán a látást. A Herendi Porcelánmanufaktúra létesítményei egészen éjfélig nyitva tartanak. A Minimanufaktúrában folyamatosan vetítjük a kedvelt 3D-s Herend-filmet, és kedvezményesen vehetnek részt látogatóink korongos és porcelánfestő mesterek egészen éjfélig tartó bemutatóján. 

A Herendi Porcelánművészeti Múzeumban 17:30 órakor nyílik az említett kiállítás, Wolf Kati és a művésznő, illetve Zólyomi Zsolt, a parfümőr közreműködésével. Az éjszaka során pedig óránként ingyenes tárlatvezetések indulnak. Ráadásul a Múzeum állandó és új időszakos kiállítása grátisz látogatható! A virágoktól pompázó, sötétedéskor pedig ünnepi fényben ragyogó udvarunk idén is programhelyszínné változik. Nem is akármilyenné! 

Mert megszólítjuk a hallást is….   Interaktív gyerekkoncerttel várjuk a kicsiket négy órától. Az Apacuka Zenekar tagjai zenepedagógusok, az együttes egyike a legkedveltebb gyerekzenekaroknak, többek között a Minimax hajó állandó fellépői is. Kora este pedig Szabó Lesliet várjuk a díszudvarba, ahol intim egyszálgitáros kamarakoncertet ad legismertebb dalaiból. A hangulatos, egyedi helyszín késő estére is tartogat még meglepetéseket. Mécsesek százai és fáklyák világítják majd be a virágos-szökőkutas díszudvarunkat.

Hatunk a lélekre is… Az Apicius Kávéház galériáján(térítés ellenében) tenyérjós várja mindazokat, kik fogékonyak az ezotériára.

A Kávéház is exkluzív programokkal várja a látogatókat, hiszen 16:00 órától a nagysikerű humorpáros Váradi Ferenc József és Aradi Tibor edzi a rekeszizmokat, este pedig Kegye János pánsípművész varázsolja el hallgatóságát. 

S nem marad ki a szív, az érzelem sem…Sötétedéskor, hagyományainknak megfelelően, szertartásosan meggyújtjuk a Szent Iván-éji tüzet, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy nálunk is mágiával töltsön el mindenkit, megvédve betegségtől, bajtól, elősegítve a varázsos, szép szerelmet. A tűz mellett a Lángoló Ördögök tűzzsonglőr-csapat bemutatója teszi teljessé a tüzes élményeket.

S teljessé tesszük, mert teljesség nélkül mit sem ér… A Porcelanium előtti tér lesz idén is a kiemelt helyszíne az éjszakának Itt lehetőséget kínálunk arra, hogy a látogatóink maguk is kipróbálhassák, miként készül egy porcelánrózsa, sőt, a Manufaktúra mesterei testfestést és körömdíszítést is vállalnak.

A Porcelanium épületegyüttese ad otthont a Viktória Márkaboltnak. Az elegáns üzletben a megszokott, kiváló minőségben kínáljuk klasszikus termékeinket és legújabb modelljeinket ezen az éjjen is - új és visszatérő vásárlóinknak. A nyereményjáték idén sem marad el, érdemes lesz erre az estre időzíteni a vásárlást, hiszen az egyben komoly esélyt jelent egy wellness hétvégére!  A szökőkutas exkluzív nagyszínpad programja a Salsa Veszprém Táncaival indul, majd szívdobbanások, lüktetések érkeznek az Ataru Taiko japán dobcsapat előadásával! A csapat hatalmas sikerrel lép fel bel-, és külföldön egyaránt, különleges csemege lesz tehát herendi fellépésük!

A tavalyi nagy siker miatt közkívánatra újra színpadon a Brass Dance fúvóscsapat, akiket aztán nem akármilyen névsor követ! Nagyzenekarral, élő koncerttel színpadon Polyák Lilla, majd közvetlenül utána Wolf Kati! S késő este még erre is ráduplázunk, hisz színpadra várjuk Janicsák Vecát és Vastag Tomit is.

Minden programunk illetve a Múzeum látogatása ingyenes, a Porcelanium látogatás is kedvezményes, mi így köszönjük meg barátainknak az érdeklődésüket! Legyen ez most is, mint nyolc éve mindig egy ünnep, egy találkozás, egy összetartozás!

Kedves Érdeklődök! A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Herendi Porcelánművészeti Múzeum Alapítvány küldetésének tekinti a színvonalas kulturális szórakoztatást. Együttműködő partnereinkkel: a K&H Bankkal, az E-on-al, a Delta Services-el, a Maccrotel-el, a Telenor-al, és Herend Város Önkormányzatával valósítjuk meg a Múzeumok Éjszakája művészeti és kulturális rendezvényt.

Tartsanak velünk, ismerjük meg közös értékeinket!

Herend: Időtlen szépség – örök érték.

Share with others…