Nagyvárosi Éden a főváros szívében

Nagyvárosi Éden a főváros szívében

2022. június 29.

Budapest szívében, a New York Palota felújított halljában, amely egyszerre tekinthető belső és külső építészeti térnek, nyílt meg a „Nagyvárosi Éden” című Herendi porcelán kiállítás.

Az új évszázad embere számára egyaránt fontos a hagyományok tisztelete és a modern könnyedség. Ennek a kettős igénynek megfelelve a belsőépítészeti kialakítás során a tervezők nagy gondot fordítottak arra, hogy sok élő növény telepítésével egy „zöld szigetet” hozzanak létre, amely nagyban oldja a hall mesterséges tér érzetét. Erre a kellemes, pihentető hatásra erősítenek most rá a bemutatott Herendi porcelán alkotások, valódi Édenkertté alakítva azt. A hazai flóra és fauna jellegzetes képviselői mellett a herendi festőművészek gyakran idézik meg távoli tájak egzotikus világát.

A kiállításon köszöntő beszédet Fazekas Tamás, az Anantara New York Palace Budapest Hotel ügyvezető igazgatója és dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója tartott. A tárlatot Kosztolányi Dezső gondolataival, Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója nyitotta meg. Az ünnepélyes megnyitót megtisztelte jelenlétével Japán, Thaiföld, Dél-Korea és Brazília magyarországi nagykövete is.

Várjuk az Édenkertben az érdeklődőket a nyár folyamán!

Tekintse meg galériánkat

További hírek