Herend Porcelain

Ismét Hamiltoné a Herendi Trófea

A brit Lewis Hamilton nyerte meg a 33. Magyar Nagydíjat, megelőzve nagy riválisát, Sebastian Vettelt és Kimi Räikkönent. 

A címvédő és négyszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi, 33. Forma–1-es Magyar Nagydíjat, ezzel 24 pontra növelte az előnyét a pontversenyben a Mogyoródon másodikként záró, szintén négyszeres vb-győztes Sebastian Vettellel, a Ferrari német versenyzőjével szemben. Így ismét ő gazdagodott a Herendi Trófeával, hiszen az idei évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúra volt a futam hivatalos díjszállítója.

A futamot megnyerő versenyző egy nagy trófeavázát kapott, amelynek a festése körülbelül százhatvan munkaórát vett igénybe. A második és a harmadik helyezett valamivel kisebb ereklyével számolhatott, de ezek is úgy száznegyven óra alatt készültek el. Az a csapat pedig, amelynek a versenyzője diadalmaskodik, tállal gazdagodott ennek a megalkotása volt a legidőigényesebb, 220 órába telt, mire elnyerte végleges formáját. Mindegyiken a Lánchíd és a budai vár látható, plusz az F1-es logó. A Herendi Porcelánmanufaktúra 2006-ban készített először Forma–1-es díjakat, s bár nem mindegyik évben kaptak porcelánt a mogyoródi dobogósok, a mezőny tagjai nagyra becsülik a trófeát. Sőt Sebastian Vettel 2015-ben szóvá is tette, hogy első magyarországi diadalát követően csak „sima” kupát adtak neki. A Hungaroring vezetősége pedig azonnal intézkedett, és a Ferrari négyszeres világbajnokát megajándékozta egy herendivel.

Hamilton és Vettel fotók: „MTI fotó: Kovács Tamás”

Share with others…