Herend Porcelain

Jubileumi futamon Herendi kupa

A 30. Forma–1-es Magyar Nagydíjjal mindenki elégedett lehetett, sokan az év versenyének titulálták a hétvégi Forma–1-es Magyar Nagydíjat, ahol a versenyzők megmutatták, hogy igenis lehet előzni a Hungaroringen – végül Sebastian Vettel győzedelmeskedett a Ferrarival, aki Herendi Kupára vágyott, s kapott.

A Magyar Nagydíjat követően Vettel elmondta, nagyon boldog, hogy első alkalommal tudott győzni a Hungaroringen vasárnap, azonban jobban örült volna, ha herendi pocelánkupát adnak neki a dobogón. A német elárulta, néhány évvel ezelőtt irigykedve nézte azokat, akik győzelmük után egy porcelánból készült serleget vihettek haza.

A Hungaroring természetesen nem hagyhatta elégedetlenül távozni a német versenyzőt, ezért este végül megkapta a hőn áhított porcelánból készült jubileumi serlegét. Ezzel a kupával már vidáman mosolygott a kamerákba Vettel.

A Herendi Porcelánmanufaktúra ugyanis a jubileumra tekintettel, a Hungaroring felkérésére ismét díjszállító lett, a hagyományoknak megfelelően.

A jubileumi, 30. Magyar Nagydíj alkalmából gálavacsorát rendezett a Hungaroring Zrt., ahol díjazták mindazokat, akik az elmúlt években sokat tettek a magyar futam sike­réért, s ők is mindannyian Herendi porcelánból készült emlékplakettet vihettek haza!

A Formula-1 Magyar nagydíja és a Herendi Porcelánmanufaktúra közel egy évtizedes partneri kapcsolata a jubileumi futamon tovább erősödött, s a pilóták harci kedvéhez egyre inkább hozzájárul a Herendi Porcelán Trófea birtoklása is!

 

Share with others…