Herend Porcelain

Webshop

Királynői módon gratulál Herend a „királylánynak”

A várva várt eseményre, a Royal Bébi születésére a Herendi Porcelánmanufaktúra a Viktória minta egy újabb különlegességével rukkolt elő.

A Herendi Porcelánmanufaktúra jelenleg a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája. 1826-os alapítása óta több jelentős világversenyen bizonyította, hogy helye van a luxusiparban. Az 1851-es londoni világkiállításon a Hyde Park-beli Kristálypalotában találkozott először Viktória királynő a Herendi Porcelánnal. Azóta ez a virágokat és pillangókat ábrázoló minta – amely Viktória királynőről lett elnevezve – lett Herend egyik leghíresebb mintája.

A királyi család több generációja is élvezettel használta és használja a mai napig is a Viktória mintás Herendi Porcelánokat. Ha csak a legközelebbi rokonokat nézzük, a nagyszülők, és a szülők is a Herendi Porcelánok gyűjtői, élvezői. Legutóbb a kis trónörökös, György születésénél kedveskedett a Manufaktúra  a „Petite Viktóra” minta porcelánalkotásaival.

A várva várt eseményre, a Hercegnő születéséhez újragondolt Viktória mintás, ún. Royal Garden mintás, koronafogóval ékesített két személyes teás készlettel tiszteleg a Herendi Porcelánmanufaktúra az ifjú párnakEz a készlet Magyarország hivatalos ajándéka is a királyi család felé.

Anno, az esküvőjük alkalmából Vilmos herceget és Katalin hercegnét örvendeztettük meg ilyen étkészlettel. Herend a tradíció és innováció egyensúlyát valósítja meg, így lehet a XIX. századi Herendi hagyományokat a XXI. század világába átörökíteni.

 

Share with others…