Herend Porcelain

Közkívánatra – újra Múzeumok Éjszakája Herenden

Két év szünet után, ismét várunk mindenkit a Múzeumok Éjszakáján a Bakony egyik legszebb pontjára, Herendre, hogy az év legrövidebb éjszakáját, a nyári napfordulót együtt ünnepeljük, és a sokszínű, változatos programokat közösen éljük át! 

Tizenegyedik alkalommal találkozunk a csodaszép porcelánok születésének helyén.

A Herendi Porcelánmanufaktúra létesítményei egészen 22 óráig nyitva tartanak. A virágokban pompázó, sötétedéskor pedig ünnepi fényben tündöklő udvarunk idén is programhelyszínné változik. A Múzeumban, mind az állandó, mind az időszakos kiállítótérben grátisz idegenvezetések indulnak.

A Minimanufaktúrában folyamatosan vetítjük a kedvelt 3D-s Herend-filmet és kedvezményesen vehetnek részt látogatóink korongos és porcelánfestő mesterek egészen éjszakába nyúlóan tartó bemutatóján.

Sötétedéskor, hagyományainknak megfelelően, szertartásosan meggyújtjuk a Szent Iván-éji tüzet, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy nálunk is mágiával töltsön el mindenkit, megvédve betegségtől, bajtól, elősegítve a varázsos, szép szerelmet. A hangulatot tűzzsonglőrök teszik feledhetetlenné.

A Porcelanium előtti tér lesz idén is a kiemelt helyszíne e varázslatos éjszakának. Itt lehetőséget kínálunk arra, hogy a látogatóink maguk is kipróbálhassák, miként készül egy porcelánrózsa, sőt, a Manufaktúra mesterei testfestést és körömdíszítést is vállalnak.

A szökőkút előtt felállított színpadon szárfellépőket és különleges programokat tekinthet majd meg a nagyérdemű! Hisszük, hogy ez a nap, egy ünnep, egy találkozás, egy összetartozás!

A részletes program honlapunkon és social media (Facebook, Instagram) oldalainkon is elérhető lesz! Utóbbiakon folyamatosan osztjuk meg Önökkel fellépőinket, sztárjainkat, attrakcióinkat, úgyhogy érdemes lesz követni oldalainkat a következő hetekben!

Kedves Érdeklődök! A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Herendi Porcelánművészeti Múzeum Alapítvány küldetésének tekinti a színvonalas kulturális szórakoztatást. Együttműködő partnerünkkel, a Pesovár Ernő Művelődési Házzal valósítjuk meg a Múzeumok Éjszakája művészeti és kulturális rendezvényt.

Értékeinket, hungarikumokat bemutató éjszakára hívja Önöket az egyik legismertebb hungarikumot készítő, és kulturális szerepvállalására is büszke Herendi Porcelánmanufaktúra, ahol könnyűzenei koncertek, stand-up, színházi produkció, jazz és megannyi érdekesség várja Önöket!

Tartsanak velünk, ismerjük meg közös értékeinket!

Share with others…