Herend Virtual Tour

Webshop

Minimanufaktúra

Herend a művészi porcelánkészítés hazai fellegvára. Nem is oly rég csak kiválasztott kevesek pillanthattak be a csodálatos műalkotások születésének rejtelmeibe, ma ezt bárki megteheti! Herend 1999 óta üzemelteti a Porcelanium látogatóközpontot, és kínál akár egész napos kirándulásra lehetőséget.

A mítosz nyomában

A Porcelanium színvonalas programokkal várja látogatóit. Mozifilm, korongosok és festők mutatják be, hogyan lesz a porcelánmasszából tündöklő porcelántárgy. Idegenvezetőink kísérik látogatóinkat a "kulisszák mögé" vezető úton.

A világ legnagyobb Herendi műtárgygyűjteménye, a Porcelánművészeti Múzeum, és a Herendi porcelán legszélesebb kínálatát nyújtó Viktória Márkabolt is Herenden található, és a titkok felfedezőjére: Önre vár!

A porcelánkészítés és az ezerszínben csillogó, tündöklő porcelántárgyak megismerése után kellemes kikapcsolódást ígér a bensőséges hangulatú Apicius Étterem és Kávéház. A kiszolgálás itt egyedülállóan Herendi porcelánon történik, ami a nap fénypontja lehet. Különleges kirándulásra invitáljuk tehát Önt!

Állandó és időszakos programokkal, különleges lehetőségekkel Herend minden évszakban élményekben gazdag kirándulás úticélja lehet, és várja a művészetek kedvelőit, a porcelán barátait, és minden érdeklődőt!
 

Féltve őrzött titkok fátylát lebbentjük fel...

A Minimanufaktúrában a Herend-film megtekintése után idegenvezetőink kísérik körbe vendégeinket. A Manufaktúra kicsinyített mása ez, az ősi tudás hona: itt öltenek testet a filmen látottak és hallottak. Ön is szemtanúja lehet, hogyan lesz a nehéz masszából könnyű, törékeny porcelán, miképp formázzák, korongozzák és festik fürge ujjak a megelevenedő agyagot.

A Herendi porcelán születésének minden mozzanatát nyomon követhetjük a Minimanufaktúrában: a korongozás, a porcelánrózsa-készítés, a kosárfonás éppúgy megtekinthető, mint a porcelánfestés, a művészi dekorálás.

Ott, a helyszínen, a mestereket látva derül csak ki igazán, milyen ügyesség és türelem kell a porcelánkészítés nehéz, ám mégis szép szakmájához. Az itt tapasztaltak szükségesek leginkább ahhoz, hogy amikor egy porcelántárgyat vásárolunk vagy ajándékba kapunk, annak értékét, a benne fekvő munkát, mesteri művészetet értékelni és elismerni tudjuk.

Addig is, amíg személyesen meg nem győződtünk erről a Minimanufaktúrában, tekintsük meg a porcelánkészítés folyamatát a Technológia oldalon, mely minden egyes lépést látványosan mutat be.
 

Ossza meg másokkal is…

A Minimanufaktúra-látogatás során először filmvásznon követhetjük végig a mítosszá vált Herendi Porcelán születését. A 8 perces film a mai modern 3D technológia alkalmazásával páratlan élményt nyújt.

 

Az álmok lehetősége

Kedvet érez, hogy kezébe fogjon egy darab nyers porcelánmasszát, és a minden emberben ott szunnyadó művészt megidézze? Herend teret ad álmainak, lehetővé teszi, hogy Ön is alkosson! Ragadja meg a pillanatot, éljen a lehetőséggel, hisz most izgalmas és különleges programként egy rövid időre Ön is porcelánkészítő-mesterré válhat...

Kreatív műhelyfoglalkozások

Porcelánrózsa-készítés (30 perc):2 500 Ft
Porcelánfigura-összeillesztés (30 perc):2 500 Ft
Akvarellfestés Herendi-minták alapján (30 perc):2 000 Ft

 

 
Porcelánrózsa-készítés Porcelánrózsa-készítés

 

Kevesen mondhatják el magukról, hogy festettek már porcelánra...

Az Önben rejlő művészt szólítjuk, hisz az alkotás iránti vágy már születésünktől velünk van. Alkotni, tenni vágyunk, maradandót, jelet magunknak, magunkról.

A Herendi Porcelánmanufaktúránál mindez megvalósulhat! Festőkurzusainkon megismertetjük a résztvevőkkel a porcelánfestés műveleteit, miközben ízelítőt adunk az Apicius Étterem Herendi porcelánon tálalt ínyenc fogásaiból. Művészet és gasztronómia tökéletes harmóniában.

 

Programajánlatunk

10:00A kurzus megkezdése
11:00Kávészünet: kávé, frissítő fogyasztása az Apicius Kávéházban
11:15A kurzus folytatódik
12:30Ebédszünet
13:30A kurzus folytatódik
15:00Kávészünet: kávé, frissítő fogyasztása az Apicius Kávéházban
Fakultatív programok: a Minimanufaktúra idegenvezetéssel történő megtekintése, látogatás a Porcelánművészeti Múzeumban, vásárlási lehetőség a Viktória Márkaboltban.
16:30A kurzus folytatódik
17:00Emléklap átadása

Az ár tartalmazza a festőkurzus díját, a szükséges munkaeszközök használatának, illetve a résztvevő által megfestett, speciális márkajellel ellátott porcelántárgynak az ellenértékét, valamint a kávészünetek alatt kínált kávé, sütemény és a fakultatív programokon való részvétel díját is. Az ár nem tartalmazza a porcelán kiégetése után a csomagküldés díját. A használati eszközök nem vihetők el. A jelentkezés feltételeiről kérje részletes tájékoztatónkat!

Bejelentkezés, további információ

Csarmasz Balázs
8440 Herend, Kossuth Lajos u. 140.
Telefon: +36 88/523-197
E-mail: balazs.csarmasz [at] herend.com
Fax: +36 88/261-518

Minimanufaktúra – pénztár
8440 Herend, Kossuth Lajos u. 139.
Telefon: +36 88/523-231
E-mail: porcelanium.cassa [at] herend.com

Ossza meg másokkal is…