Herend Porcelán

Köller Ferenc

1954. július 11-én született Adonyban.

Szakmai tanulmányait 1971-ben fejezte be, mint porcelánkorongos, azóta a Manufaktúrában dolgozik. Később munka mellett folytatta tanulmányait, 1975-ben érettségizett, 1981-ben elvégezte az Épitőanyagipari Technikumot. Felesége, és három gyermeke közül Tamás fia is a cégnél dolgozik.

Megismerkedett a nyersáru-alakítás minden fázisával és technikáival. Idős mesterektől vette át a szakmai fogásokat, módszereket, amelyeket szívesen alkalmaz munkája során. Termelési vezetői munkában is több területen tevékenykedett. 1995-től a nyersárugyártás főművezetői munkájára kapott megbízást. Fő feladatai közül kiemelkedik a termékfejlesztési munka, amit nagy odaadással, szakmai tapasztalattal lelkesen végzett. 2005 januárjától főkorongosként tevékenykedett, jelenleg termékfejlesztési projektvezető.

Vállalati munkája mellett szívesen jár szakmai bemutatókra, belföldre illetve külföldre is. A herendi porcelánok vásárlóival szívesen osztja meg ismereteit, élményeit. Több alkalommal képviselte szakmai bemutatókon a Manufaktúrát Japánban, Angliában és Ausztriában. Pályafutása sikereit a Manufaktúra „Minőségi,- és Szakmai Díj”-jal ismerte el.

Szabadidejében szívesen fest, és ezen a területen is folyamatosan képzi magát. Másik hobbija szintén a szakmája szeretetéből eredeztethető. Folyamatosan gyűjti a porcelán, kerámia, üveg témájú bélyegeket a világ minden részéből. Több kiállítást is rendezett már gyűjteményéből.

Jelenleg is bővülő készletének rendezésén dolgozik.

Ossza meg másokkal is…