Herend Porcelán

Müller Attila

1960-ban született Nagykanizsán.

Általános tanulmányainak befejezése után a Porcelánmanufaktúra mellett működő művészeti irányú Porcelánipari Szakmunkásképző Intézetnek lett a tanulója, ahol 1978-ban tette le szakmunkásvizsgáját. Különösen büszke arra, hogy az egyik legfiatalabb porcelánfestőként vehetett részt a Manufaktúra 2. mesterkurzusán, melyet kiváló eredménnyel végzett el. Eddigi tevékenysége során több mint 60 dekort tervezett és kivitelezett egyaránt. Számos gyümölcskompozíció és más egyéb SP dekorok voltak tervezésének témái.

Tagja volt a Herendi Porcelánmanufaktúra Felügyelő Bizottságának, majd főművezető és egyben közvetlen irányítója volt a különleges kivitelező műterem szakmai tevékenységének.

2004-től a Manufaktúra főfestője. Több alkalommal tartott festőkurzust Japánban és Herenden a Porcelániumban egyaránt, valamint külföldi bemutatókon is képviselte a Manufaktúrát.

Szakmai tudását több kitüntetéssel is jutalmazták. 1988-ban, új palettafestésű gyümölcs dekor tervezésére kiirt pályázaton I. díjat nyert. 1999-ben megkapta az IO alapítvány díját, 2000-ben pedig termékfejlesztési díjjal jutalmazták.

Hobbija az olajképek festése, melynek témái a madarak és a virág-gyümölcs csendéletek.

Ossza meg másokkal is…