Herend Porcelán

Vida Sándor

1963. április 1-jén született Pápán.

Gyermekkorát Pápán töltötte, és itt tanult a Türr István Gimnáziumban.

1981-től dekoratőrként dolgozott. 1986-ban került Herendre, ahol a Manufaktúra helyi szakképző iskolájában, mint porcelánfestő, kitűnő eredménnyel végzett 1988-ban.

A Manufaktúra gyümölcsfestő részlegére került. 1996-tól több alkalommal meghívást kapott festőbemutatóra és tanulmányi útra Japánba, ahol sikeresen mutatkozott be festőoktatóként is.

1997-től a különleges kivitelező műteremben mesterfestőként tevékenykedik. Az 1997-től induló nagyszabású ománi rendeléssorozat meghatározó mesterfestője és tervezője. Munkáját, tevékenységét 2002-ben „Szakmai Díj”-jal ismerték el. 2006-ban részt vett egy ománi tanulmányúton anyaggyűjtés céljából. Ebben a projektben máig is aktívan vesz részt magas szintű tervezéseivel és munkáival.

Fontosabb mérföldkövek pályája során:

  • 1997 – Paradicsommadaras vázák
  • 2000 – Magyar Szent korona porcelán másának festése
  • 2001 – Manet: Cseresznyésfiú festményének reprodukciója
  • 2002 – Német parlamenti emlékváza festése
  • 2005 – New York-i ENSZ váza

Pápán él feleségével és két leánygyermekével. Szabadidejében is fest, fejleszti vizuális készségét, tanulja a különböző festési módozatokat és stílusokat. Képeivel évente többször kiállításokon vesz részt. Hobbija a lovaglás, természetjárás és a vadászat. Kedveli az autó és motorsportot, már több veterán motorkerékpárt újított fel.

Ossza meg másokkal is…