Herend Porcelain

Herendi – Márton Nap Pannonhalmán

A Szent Márton nevét viselő díjat az alapítók nevében a mindenkori pannonhalmi főapát, a Herendi Porcelánmanufaktúra és a Bábolnai Ménesbirtok igazgatói egyhangú döntéssel ítélik oda annak a személynek, aki a feltételeknek leginkább megfelel. Minden évben egy alkalommal, a Szent Márton-napi ünnepség keretében kerül átadásra a díj.

A Pannonhalmi Főapátság, a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok Kft., valamint a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. attól a céltól vezérelve, hogy hozzájáruljon a nemzeti örökségünk és kulturális értékeink megőrzéséhez, továbbá elősegítse a Pannon-térség egyedülálló természeti, társadalmi és kulturális adottságainak széles körben történő megismertetését, díjat alapított a fenti célokat szolgáló emberi teljesítmény elismerésére.

Az idén tizenötödik alkalommal átadott, Szent Márton nevét viselő díjat az alapítók (a Pannonhalmi Főapátság, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft.) 2015-ben Jankovics Marcellnek ítélték. 

A díjat megkapták már többek között az elmúlt években: Dr. Nemeskürty István, Prof. Pungor Ernő, Nagy Gáspár, Dr. Kukorelli István, Dr. Mádl Ferenc, Szokolay Sándor, Sebestyén Márta, Melocco Miklós, Dr. Tringer László, Dr. Sólyom László, Ittzés János evangélikus püspök, Thész Gabriella karnagy is.

 

Share with others…