Herend Porcelain

Operettkirálynő a Kávéházban

Kávéházi esték sorozatunk őszi folytatásában hazánk egyik legnépszerűbb és legelfoglaltabb színművésznője volt a vendégünk!

Felföldi Anikó, ki közel 50 éve hűséges színházához.

Játszott a Nemzeti Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, a Vidám Színpadon. 1966 óta a Budapesti Operettszínház tagja, 1994-től a színház örökös tagja. Operettek és musicalek főszerepeit egyaránt eljátszotta, s több nagy sikerű filmben és tévéjátékban szerepelt. Temperamentumának, kiváló tánctudásának köszönhetően elsősorban szubrett szerepekben érvényesül. Több éven keresztül vendégszerepelt Triesztben Daisy Parker (Ábrahám Pál: Bál a Savoyban) szerepében, de fellépett a világ sok más pontján is. A Magyarok Világszövetségével tíz éven keresztül koncertezett világszerte, mint "a magyar kultúra utazó nagykövete". Jászai Mari díjas, érdemes művész!

Elbüvölő személyisége, ízig-vérig színész énje elbűvölte a Kávéház közönségét is.

A művésznővel Szigethy Gábor irodalomtörténész beszélgetett. Ahogy szokott, zseniálisan! Zongorán az este folyamán pedig közreműködött: Félix Györgyi.

A jó borokra szomjas torkoknak sem kellett aggódniuk. Salánki Sándor, borász vendégünk családi pincészete 1973-ban kezdte meg működését a nagyszülőktől örökölt földbirtokon. A hagyományok ismeretében folyamatosan fejleszti gazdaságát, s borai számos elismerést hoztak haza külföldi nagy versenyekről. 

 

Share with others…