Herend Porcelain

Orchideák porcelánon és túl...

A Herendi Porcelánmúzeum ezévi első időszakos kiállítása a szépségek felemelő találkozása, hiszen az Orchideák porcelánon és túl című kiállításunkon virágcsodák és porceláncsodák együtt láthatóak.

Két szépség. Egy természeti, természet alkotta, s egy mesterséges, kéz által született. Különlegessége a kiállításnak, hogy két eltérő – egy élő és egy élettelen – szépség találkozik. Messzi világok üzenetét hordozzák azok a virágok közt is ékszerek, melyekből kivételesen szép darabok láthatóak a kiállításon. Színpompásak, ragyogóak, a természet alkotóképességének csodái. Ezerfélék, milliószínűek, virágaik alakja is olykor akár egy-egy ékszer. S milyen különleges módon élnek, virágoznak…ők a természet csodái, virágékszerek, szépségek, az orchideák. 

S van egy porcelánmanufaktúra, a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája, amely mesterei megpróbálják a természet alkotta tökéletességet porcelánra álmodni. S látni fogják, sikerrel! Olyan tökéletes naturális hűséggel és érzékenységgel festik meg a herendi mesterek a hófehér csillogó felületre az orchideákat, hogy az már-már a lehetetlenség határait súrolja.

A különleges kiállítást a Magyar Orchidea Társaságnak köszönhetjük, akik segítették, hogy ez álmunk valóra válhasson. Sípos László, a Társaság elnöke részt is vett a megnyitón és köszöntötte a vendégeket, ahogy Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója is, aki a természet szépségeiről beszélt, s így hozta párhuzamba a tökéletes herendi szépségeket is. A kiállítást Rúzsa Magdolna Artisjus díjas énekesnő nyitotta meg. 

Beszédében felhívta a figyelmet a szépségek fontosságára, s hogy a mai rohanó világban mennyire fontos, hogy rá tudjunk csodálkozni az élet szépségeire, s feltöltődjünk kicsit. S ez a példás összefogással megálmodott kiállítás erre remek alkalom. Szakmai tárlatvezetést tartott a szép számú érdeklődőnek dr. Orlóczi László, az ELTE Botanikus Kert igazgatója.

Különleges, megismételhetetlen szépségrandevú a Herendi Porcelánmúzeumban június elejéig, ahol az a különleges eset áll fenn, hogy a szépségek egymást erősítik. Várunk mindenkit!

Share with others…