Herend Porcelain

Rolla János hegedűművész vehette át a Szent Márton-díjat Pannonhalmán

Rolla János hegedűművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertmestere vehette át november 16-án, a Pannonhalmi Főapátság Szent Márton-napján a főapátság, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok által alapított Szent Márton-díjat.

A Pannonhalmi Főapátság 2000 óta hívja az MKB Bank, a Herendi Porcelánmanufaktúra és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok belső munkatársait, barátait és partnereit a Szent Márton-napra, amelynek keretében az arra érdemesnek átadják a Szent Márton-díjat. 

Az elismerést olyan személyiségnek adományozzák Szent Márton napja alkalmából, aki az előző évben, években a legtöbbet tette a valamikori Pannónia területén lévő kulturális és turisztikai, valamint térségfejlesztő programok megvalósításáért, hozzájárulva ezzel a nemzeti örökség és a kulturális értékek megismertetéséhez és megőrzéséhez.

2018-ban az alapítók egyhangú döntéssel Rolla János Kossuth-díjas magyar hegedűművésznek, a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertmesterének ítélték a Szent Márton-díjat.

Share with others…