Herend Porcelain

Köszöntő

Tisztelt Olvasó! 

Van egy gyönyörű Herendi műalkotás, amely azt ábrázolja, hogy Zeusz bikává változva elrabolja Agénór föníciai király lányát Európét. Több legenda szerint Zeusz ennek emlékére alkotta meg a bika csillagképet.

Ahányszor rápillantok erre a Herendi kisplasztikára, az alkotás és a mögötte meghúzódó mitológia szépségén túlmenően, a velünk vágtázó idő jut eszembe. Tudjuk, hogy az idő formál, nemesít, csiszol, az ember szívét, gondolatait és életét gazdagítja. Tudjuk, hogy az idő nem csak a múltat, de a jövőt is hordozza! 

Alig, hogy megéltük az ezredforduló emberöltőben mérve beláthatatlan végtelenségét, máris a 2019. évet, egyben a Herendi Porcelánmanufaktúra 193. évét kezdjük. Ahogy Európé Zeusz hátán, úgy vágtat velünk is az idő a múltból a jelenen át a jövőbe. Ami ma még az érzelmek és racionalitás táncából megszülető nap, holnapra már egy statisztikát hordozó nagy tegnappá („Big Yesterday”) alakul.

Az elmúlt esztendőben is minden napban a pozitívat, az örömet kerestük, barátságokat nem egy napra, hanem örökre kötöttünk, figyeltük, hogy a Manufaktúra közel két évszázados életében melyek azok az értékek, amelyek változatlanok, és melyek azok a társasági folyamatok, amelyekben változtatnunk kell. A tradíció és innováció értékteremtő egyensúlyát megtaláltuk, ezzel jutottunk versenytársaink elé. 

Eredményes és sikeres évet zártunk tavaly! Értékesítési árbevételünk és nyereségességünk nőtt az egy évvel korábbiakhoz képest. Részvényeseinknek a banki betéti kamatok szintjét jelentősen meghaladó osztalékot tudtunk fizetni. Elért eredményeinket a magunk erejéből tudtuk elérni, így Sík Sándor verse nyomán örülünk annak, hogy mindig jutott két garasunk adni, és magunknak nem kellett kéregetni.  

Megnyitottuk Budapesten a világ legnagyobb Herendi Márkaboltját: a Herendi Porcelán Palotát. Magyarországi márkaboltjainkat tavaly 94 különböző országból érkező vásárló tisztelte meg. Több, mint 400 ezer porcelán terméket gyártottunk a Manufaktúrában, közel ötezer festőecsetet használtunk a 900 különböző herendi festékszín porcelánra való megfestéséhez. 30 kilogramm színaranyat és platinát helyeztünk el porcelánjainkon. Több, mint egymillió munkaórát töltöttünk a Manufaktúrában, és az elmúlt hét évben 52%-os bérfejlesztést hajtottunk végre. A Herendi Porcelániumot és Múzeumot meglátogatók száma emelkedett, tavaly 42 országból fogadtunk turistákat. Értékteremtő – értékmegőrző – értékátörökítő kulturális missziónk jegyében hat magyarországi művészeti kiállítást nyitottunk, külföldön pedig Cipruson, Athénban, Bécsben, Palermoban, Jasloban, Madridban és Lendván rendeztünk Herendi művészeti kiállítást, hozzájárulva ezzel egyúttal a pozitív országimázs építéséhez is.

Elért eredményeink most, az új év kezdetén biztos alapokat adnak a Manufaktúra további fejlődéséhez, jövőjéhez. Számtalan megvalósításra váró ötletünk van, amelyeknek megvalósításához elegendő tudásunk, erőforrásunk és motiváltságunk van. Hiszünk a kézi porcelánkészítés hagyományaiban és jövőjében, hiszünk a Herendi márkában, hiszünk az értékteremtő munkában, hiszünk a Manufaktúrában jelen lévő szaktudásban, kreativitásban és innovációban. Herenden nap – nap után érték születik: a kézzel készítés művészete, misztikumot hordozó egyedi porcelán.  

Ahogy minden évben, úgy most is köszönöm minden vásárlónknak, kereskedelmi és más együttműködő partnerünknek, beszállítóinknak, szolgáltatóinknak, hogy megtiszteltek bennünket bizalmukkal, köszönöm mindenkinek azt a sok – sok szeretetet, amelyet a Herendi Közösség a mögöttünk hagyott évben is kapott! 

Vezetőtársaim és a Herendi Porcelánmanufaktúra teljes alkotó közössége nevében kívánok a tisztelt Olvasónak 2019. évben is minden jót, erőt, egészséget, boldogságot, optimizmust és szép sikereket!

2019. év januárjában tisztelettel köszönti Önt,

Dr. Simon Attila
vezérigazgató

 

Share with others…