Herend Porcelain

Méltó helyen ezévi első kiállításunk

Fehérvárcsurgón, a Károlyi-kastély díszebédlőjében nyílt meg szerdán ezévi első kulturális kiállításunk.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. kulturális missziója 2019-ben is folytatódik. Ennek szellemében nyílt meg a gyönyörű Fejér-megyei kastély díszebédlőjében 2019 első kulturális kiállítása élénk érdeklődés mellett.

A méltó helyszín adottságait kihasználva egy ritkán installálható óriási terített asztalt tekinthet meg a nagyközönség, melyen 18 személyre terített pompás Herendi teríték látható, oly megoldásban, hogy nincs közöttük két egyforma. A Manufaktúra páratlan forma-, és dekorválasztékából így egy kis ízelítőt mutatunk be a Tradíció és Innováció jegyében. Épp úgy megtekinthető az 1851-es Londoni Világkiállítás óta jól ismert Viktória minta, mint az elmúlt évek gyártmányfejlesztési és trendi újdonságai. A hatalmas asztalon látható különféle mintákat és terítékeket pedig két vitrinben ritka és különleges kiegészítők teszik teljessé az asztalkultúra világából.További érdekesség, hogy az asztalt az az abrosz fedi, amelyet Károlyi Geraldine 1881-ben megrendezett esküvőjén is használtak.

Az ünnepélyes megnyitón Angelica Károlyi grófné köszöntötte a vendégeket, majd Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója beszélt a kulturális misszió fontosságáról, illetve a Manufaktúra titkairól és értékeiről. A kiállítást Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő nyitotta meg Herenddel kapcsolatos személyes élményeivel és kötődéseivel. A megnyitót Herendi festőbemutató is színesítette.

Örömünkre szolgált és egyben a kiállítás rangját is jelzi, hogy a megnyitót mgtisztelte jelenlétével Juraj Chmiel Csehország Nagykövete, Maria Fe T. Pangilinan Fülöp-Szigetek Nagykövete,  és Kumar Tuhin India Nagykövete is. 

A kiállítás március 25-ig tekinthető meg a Károlyi-kastélyban.

Share with others…