Herend Porcelain

Védnöki tábla az Apiciusnak

A megújult Kamarai Védnöki Tábla rendszerrel az idegenforgalom színvonalához kívánnak hozzájárulni. Megyénkből idén a herendi Apicius Étterem és Kávéház, valamint a tihanyi Echo Étterem és Kávézó nyerte el a minőségi védjegyet.

A hagyományoknak megfelelően a díjátadóra idén is a Szent Miklós hajó fedélzetén került sor. A házigazda Varga József, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta, a három balatoni megye kereskedelmi és iparkamarái 2002 óta működtetik a megyékben és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben található vendéglátóhelyek minősítésére szolgáló Kamarai Védnöki Tábla rendszert, amelyet a tisztességesen dolgozó vendéglátóhelyek védelmére hoztak létre. A minősítés egy év kihagyás után megújult arculattal és feltételekkel folytatja működését, az alapcél azonban változatlan: ezzel is szeretnének hozzájárulni az idegenforgalom színvonalának emeléséhez. Amely egységek ezt elnyerik, oda a vendég nyugodt szívvel betérhet. 

Az ünnepségen dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, 2014-ben rekordévet zárt az idegenforgalom. Tavaly a 9,53 millió vendég 24,2 millió vendégéjszakát töltött szálláshelyeken, a vendégszám 7,2 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Az idei első hét hónapban a vendégek száma 9,53 millió (8,9 százalékos emelkedés) volt, a vendégéjszakák száma pedig 14,4 millió. 

A társ megyei kereskedelmi és iparkamarák által elvégzett minősítés eredményeként megyénkből idén a herendi Apicius Étterem és Kávéház, valamint a tihanyi Echo Étterem és Kávézó nyerte el a védnöki táblát. 

Tóth Árpádné, az Apicius Étterem és Kávéház egységvezetője elmondta, az étterem első kategóriás, ahol herendi porcelánnal terítenek a vendégek részére. Ez az exkluzivitásuk, amire nagyon büszkék. 

Az étteremben mesterszakács, mesterfelszolgáló dolgozik. Fontosnak tartják, hogy jobban megismerjék őket, több betérő vendégük legyen és öregbítsék a magyar gasztronómia hírnevét, ezért is vállalkoztak a minősítésre. 

A táblákat dr. Parragh Lászlótól, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől, dr. Ruszinkó Ádámtól, valamint dr. Somogyi Istvánnétól, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkárától vehették át. Ezzel a Kamarai Védnöki Tábla viselésére jogosult vendéglátóüzletek száma 42-re emelkedett Veszprém megyében. 

 

Share with others…