Herend Porcelain

Vezérigazgatói évköszöntő

Tisztelt Olvasó!

Az új esztendő első napjaiban tisztelettel köszöntöm Önt! 

A karácsonyi időszak nyugalmat ad az embernek, karácsonykor pár napra magunk mögött hagyjuk az elmúlt év nehézségeit, és az előttünk álló év aggodalmait. Az ünnepek nem azt jelentik, hogy többé nem lesznek munkával teli hétköznapok, de azt igen, hogy a hétköznapok az ünnepek ragyogásával legyőzhetők. Ünnepekkor Szeretteink és az Ember kerül a középpontba. Ünnepekkor gondolataink felemelkednek, kiszakadunk a hétköznapok megszokásaiból, mint hegytetőről a völgyre, úgy tudunk felülről rápillantani az elmúlt évünkre, életünkre. Ünnepekkor gondolkodunk, mint, ahogy a víz medret vág a sziklában, utat jelölünk magunknak!

Ismét elmúlt egy év, s előttünk a következő! Számolunk, és tervezünk!

Számolunk …

Sikeres és nyereséges gazdasági év van a Herendi Porcelánmanufaktúra mögött. Művészi értékkel bíró porcelánjaink több, mint ötven országban jelen vannak, nincs olyan lakott kontinens, ahol ne lenne jelen a Herendi.

Ápoltuk, megőriztük, és a következő generációk számára átörökítettük értékeinket. Oda tudtunk figyelni kulturális missziónkra, és szolidárisak tudtunk lenni a világ, az ország, ahol élünk és dolgozunk, valamint a helyi közösség iránt. Vallottuk és cselekedtük, hogy az erősnek segítenie kell a gyengét, az elesettet! Társaságunk az elmúlt évben is egyszerre tudott lenni gazdasági, kulturális és szociális közösség egyben!

Számos művészeti kiállításunk volt az elmúlt évben, állandó porcelán kiállításunk mellett három időszaki kiállítást rendeztünk a Herendi Porcelánmúzeumban, és további négy magyarországi helyszínen szerveztünk művészeti kiállítást: Abonyban, Nyíregyházán, Pécsett és Székesfehérváron. Magyarország határain kívül, országimázs építő művészeti kiállítást nyitottunk Kisinyovban, Kassán, Bad Ischl-ben, Székelyudvarhelyen és Zágrábban. Két év alatt hat japán várost felkereső Herendi porcelán művészeti kiállítás nyílt 2016. áprilisban Fukuyama városban, majd ez a kiállítás sorozat 2018. évben Tokióban fog zárni. Jóleső érzés volt az a szeretet, amelyet a kiállításainkat meglátogató vendégeinktől kaptunk. Bármerre is jártunk porcelánjainkkal magyarországi és nemzetközi kiállításainkon, a bennünket megtisztelő látogatók mindig hangoztatták, hogy a Herendi porcelán a világ egyik legszebb kézi készítésű porcelánja, olyan porcelán, amely nem csak használati tárgy, hanem egyben művészi alkotás is, amelybe a négy őselem, nevezetesen a víz, a tűz, a levegő és a föld révén az egész világ bele van zárva.

Folytattunk gyártörténelmünk feldolgozását, tavaly Gulden Gyula 1926-48. évek közötti herendi munkássága előtt tisztelegtünk az életéről készített könyv bemutatásával. Ugyancsak folytattuk az elismerésre méltó közösségek iránti tiszteletadásunkat, 2016. évben Semmelweis Ignác „az anyák megmentője” tiszteletére portré szobrot adományoztunk a Balatonfüredi Szívkórháznak. Szokás nálunk az is, hogy jeles évfordulóinkkor jelképesen ajándékot adunk a Magyar Nemzetnek, így tettünk a Herendi Porcelánmanufaktúra alapításának 190. évfordulója tiszteletére is, amikor egyedi díszvázánkat elhelyeztük a Budapesti Zeneakadémián.

Eredményeinket mi együtt, a Herendi Közösség érte el.

… és tervezünk!

Csak biztos cölöpökre lehet építeni, világos és tiszta jövőképre lehet csak tervezni. A jövő nem a múlt meghosszabbítása, tennünk, dolgoznunk kell jövőnkért!

Jövőképünkben a Herendi Porcelánmanufaktúra továbbra is kultúra- és értékteremtő közösség marad, amelynek feladata, hogy megőrizze és átörökítse évszázados értékeit, ahol a szépség, az egyediség, a magas minőség a mindennapok része, ahol a Herendi Közösség számára egyértelműen kijelölt út van: nevezetesen megőrizni a manufaktúrabeli értékeket és tisztességet, figyelni a tradíciókra, mindig a kézműves porcelánkészítés módját választani, folyamatosan megújulni, működésében az innovatív gondolkodást a mindennapok részévé tenni, stílusteremtésben mások előtt járva meglepni a világot, és működésével biztosítani a Herendi Közösség megélhetését, fejlődését!

Célunk, hogy 2017. évben is nyereségesen működjünk, és a Herendi Porcelánmanufaktúra továbbra is a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája maradjon. Célunk a minőségi munka, vevőink, partnereink minél magasabb szintű kiszolgálása, innovatív termékfejlesztés, az e-korszakhoz való igazodás. Tovább folytatjuk kulturális-társadalmi szerepvállalásunkat is, számos Herendi művészeti kiállítással fognak találkozni a porcelán iránt érdeklődő emberek. Valljuk továbbá, hogy a szolidaritás jegyében minden egyes kollégáért felelősséggel tartozunk.

Ebben az évben is jelen lesz a Herendi Közösségben a készség a Manufaktúra szolgálatára, készenlétben állunk a gazdasági környezet kihívásaira, felismerjük a feladatainkat, jelen lesz az akarat a feladatok sikeres teljesítésére, és nem feledkezünk el a jót tenni akarásról sem.

Köszönet!

Köszönöm ebben az évben is minden vásárlónknak, kereskedelmi és más együttműködő partnerünknek, beszállítóinknak, szolgáltatóinknak, hogy szakértelmükkel segítették munkánkat, bizalmukkal megtiszteltek bennünket, mi a jövőben is kínáljuk feléjük partnerségünket, segítségünket és tiszteletünket!

Végezetül engedjék meg, hogy vezetőtársaim, és a Herendi Porcelánmanufaktúra teljes alkotó közössége nevében kívánjak a tisztelt Olvasónak 2017. évben is minden jót, erőt, egészséget, boldogságot, optimizmust, türelmet, szép sikereket és apró csodákat!

2017. év januárjában tisztelettel köszönti Önt,

Dr. Simon Attila
vezérigazgató

Share with others…