Forma 1-es HERENDI

Forma 1-es HERENDI

2024. július 21.

2024. évben is a Herendi Porcelánmanufaktúra a Forma 1 Magyar Nagydíj hivatalos díjszállítója.

2024. évben is a Herendi Porcelánmanufaktúra a Forma 1 Magyar Nagydíj hivatalos díjszállítója. Idén 39. alkalommal került megrendezésre a verseny a Hungaroringen!
 
HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit.
 
A trófeák tradicionális formája ikonikus jelképpé vált mára. A vázák neoklasszicista stílusúak, formájuk az ókori vázák alakját követik. Az innovációt a minden évben megújuló dekoráció adja. Idén a választás egy különleges, mesterfestők által készíthető mintára esett.
A Forma 1 díjak dekorálásának alapjául egy távol-keleti Herendi minta szolgált. Ez a különleges minta a „Császári bazsarózsa” („Pivoine imperiale”) nevet viseli, amely egy stilizált zöld rózsa, növényi indákkal és levelekkel. A trófeák testét bézs alapszín (fond) borítja. A díjak tükrében a Magyar Nagydíjra utaló Hungaroring sziluettje került elhelyezésre.
 
A konstruktőri Herendi dísztál esetében a Herendi porcelán mívesség tovább nemesedik a tál szélén látható áttört szegéllyel, amely porceláncsipke egy speciális Herendi porcelán készítési technika. Az áttört szegélyen a magyar zászló piros – fehér – zöld színei köszönnek vissza, ezzel utalva Magyarországra és a Herendi porcelán hungarikum jellegére.
A trófeák nemesfémmel, valódi 18 karátos matt arannyal díszítettek.
 
A trófeák elkészítési ideje mintegy hat hónapot ölelt fel. Minden Herendi porcelán trófea egyedi remekmű, kizárólag a 2024. évi magyar futamra készült, egyedi tervezés, kézi módon készítés az alapanyag első érintésétől a festőecset utolsó simításáig. Aki birtokolhatja, egy valódi remekművet birtokolhat egyetlen példányban! Kiemelt rang ma már a Forma 1-es Herendi Trófeát megszerezni.
Természetesen mind a festett dekor, mind a váza forma kézműves technológiával készült, a herendi alkotó kéz tehetségét dicséri.
 
A díjak technikai paraméterei:
Győzelmi trófea: Konstruktőri dísztál:
Magasság: 530 mm Magasság: 60 mm
Szélesség: 245 mm Átmérője: 520 mm
Súlya: 3000 gramm Súlya: 4000 gramm
 
Ezúttal Oscar Piastri (McLaren) aratott győzelmet a Formula–1-es Magyar Nagydíjon, Másodikként Lando Norris (McLaren) szelte át a célvonalat, míg harmadikként Lewis Hamilton (Mercedes) végzett. A konstruktőri tálat így a McLaren csapat nyerte.
Gratulálunk a győzteseknek!

Tekintse meg galériánkat

További hírek