A Herendi trófeát Németh János, Őcsény lovasa emelhette magasba!

A Herendi trófeát Németh János, Őcsény lovasa emelhette magasba!

2022. október 4.

Szoros küzdelemben diadalmaskodott a 2022-es Nemzeti Vágtán Galaxy nevű lova nyergében Őcsény lovasa, aki immáron háromszoros Vágta-bajnok. A budapesti Hősök terén zajló nagyszabású rendezvényen az izgalmas futamok mellett, egyedi és látványos lovas és hagyományőrző produkciókat élvezhetett a közönség, melyek közül többet is a Vágta 15. születésnapja alkalmából álmodtak meg a szervezők.

A győztes lovas egy rendkívül erős mezőnyben ért célba elsőként, ugyanis olyan versenytársai voltak, mint a Farkaslakát képviselő Tamás Csaba, valamint a temerini Földes Luca. Azonban végül Németh János, és lova, Galaxy bizonyult a leggyorsabbnak, így ők vihették haza a Herendi porcelán Hadik huszár szobrot, valamint a Vágta Vándordíját, az 1848-as huszárszablyát. 

A Nemzetközi Futamban Szerbia képviselője, a 2020-as Vágta-győztes Ördög Alen állhatott fel a dobogó legfelső fokára, őt követte Matej Grebenjak, Szlovénia versenyzője, a dobogós harmadik helyezést pedig Magyarországnak és Farkas Dorottyának sikerült megszereznie. Az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan a Nemzetközi futam díjazását idén is a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. támogatta, így a 2. és 3. helyezett egy-egy porcelán vázával, míg az első helyezett egy Hadik huszár Herendi porcelán szoborral térhetett haza.

Közép-Európa legnagyobb lovas versenysorozata idén ünnepelte 15. születésnapját, melynek alkalmából a programok a 15-ös szám köré szerveződtek: az esemény egyik leglátványosabb eleme volt, hogy 150 lovas gyermek vonult fel póniháton, nemzeti színekben a döntő napján. A teltházas lelátókon olyan showszámokat is végigkövethetett a közönség, mint a szimultán díjugratás vagy a kocsitoló verseny, de a Győri Ördöglovasok és a Kassai Lovasíjászok is különleges produkcióval készültek az évfordulóra. A hétvégét a gyönyörű méneshajtás programja zárta, a szilvásváradi ménessel.

Tekintse meg galériánkat

További hírek