Minimanufaktúra

 

Herend a művészi porcelánkészítés hazai fellegvára. Nem is oly rég csak kiválasztott kevesek pillanthattak be a csodálatos műalkotások születésének rejtelmeibe, ma ezt bárki megteheti!

 

A MÍTOSZ NYOMÁBAN

A Porcelanium színvonalas programokkal várja látogatóit. Mozifilm, korongosok és festők mutatják be, hogyan lesz a porcelánmasszából tündöklő porcelántárgy. Idegenvezetőink kísérik látogatóinkat a "kulisszák mögé" vezető úton.

 

A világ legnagyobb Herendi műtárgygyűjteménye, a Porcelánművészeti Múzeum, és a Herendi porcelán legszélesebb kínálatát nyújtó Viktória Márkabolt is Herenden található, és a titkok felfedezőjére: Önre vár!

 

A porcelánkészítés és az ezerszínben csillogó, tündöklő porcelántárgyak megismerése után kellemes kikapcsolódást ígér a bensőséges hangulatú Apicius Étterem és Kávéház. A kiszolgálás itt egyedülállóan Herendi porcelánon történik, ami a nap fénypontja lehet. Különleges kirándulásra invitáljuk tehát Önt!

 

Állandó és időszakos programokkal, különleges lehetőségekkel Herend minden évszakban élményekben gazdag kirándulás úticélja lehet, és várja a művészetek kedvelőit, a porcelán barátait, és minden érdeklődőt!

 

FÉLTVE ŐRZÖTT TITKOK FÁTYLÁT LEBBENTJÜK FEL...

A Minimanufaktúrában a Herend-film megtekintése után idegenvezetőink kísérik körbe vendégeinket. A Manufaktúra kicsinyített mása ez, az ősi tudás hona: itt öltenek testet a filmen látottak és hallottak. Ön is szemtanúja lehet, hogyan lesz a nehéz masszából könnyű, törékeny porcelán, miképp formázzák, korongozzák és festik fürge ujjak a megelevenedő agyagot.

 

A Herendi porcelán születésének minden mozzanatát nyomon követhetjük a Minimanufaktúrában: a korongozás, a porcelánrózsa-készítés, a kosárfonás éppúgy megtekinthető, mint a porcelánfestés, a művészi dekorálás.

 

Ott, a helyszínen, a mestereket látva derül csak ki igazán, milyen ügyesség és türelem kell a porcelánkészítés nehéz, ám mégis szép szakmájához. Az itt tapasztaltak szükségesek leginkább ahhoz, hogy amikor egy porcelántárgyat vásárolunk vagy ajándékba kapunk, annak értékét, a benne fekvő munkát, mesteri művészetet értékelni és elismerni tudjuk.

 

Addig is, amíg személyesen meg nem győződtünk erről a Minimanufaktúrában, tekintsük meg a porcelánkészítés folyamatát a Technológia oldalon, mely minden egyes lépést látványosan mutat be.

A HERENDI PORCELÁN CSAKNEM KÉT ÉVSZÁZADA

 

A Minimanufaktúra-látogatás során először filmvásznon követhetjük végig a mítosszá vált Herendi Porcelán születését. A 8 perces film a mai modern 3D technológia alkalmazásával páratlan élményt nyújt.

 

KREATÍV MŰHELY

 

AZ ÁLMOK LEHETŐSÉGE

Kedvet érez, hogy kezébe fogjon egy darab nyers porcelánmasszát, és a minden emberben ott szunnyadó művészt megidézze? Herend teret ad álmainak, lehetővé teszi, hogy Ön is alkosson! Ragadja meg a pillanatot, éljen a lehetőséggel, hisz most izgalmas és különleges programként egy rövid időre Ön is porcelánkészítő-mesterré válhat...

 

KREATÍV MŰHELYFOGLALKOZÁSOK

Porcelánrózsa-készítés (30 perc): 2 500 Ft
Porcelánfigura-összeillesztés (30 perc): 2 500 Ft
Akvarellfestés Herendi-minták alapján (30 perc): 2 000 Ft

 

FESTŐKURZUS

 

Kevesen mondhatják el magukról, hogy festettek már porcelánra...

 

Az Önben rejlő művészt szólítjuk, hisz az alkotás iránti vágy már születésünktől velünk van. Alkotni, tenni vágyunk, maradandót, jelet magunknak, magunkról. A Herendi Porcelánmanufaktúránál mindez megvalósulhat! Festőkurzusainkon megismertetjük a résztvevőkkel a porcelánfestés alapműveleteit.

 

 

PROGRAMAJÁNLATUNK

 

9:00 A kurzus megkezdése
10:00 Kávészünet: kávé, frissítő fogyasztása az Apicius Kávéházban
10:15 A kurzus folytatódik
12:00 Ebédszünet
13:00 A kurzus folytatódik
14:00 Kávészünet: kávé, frissítő fogyasztása az Apicius Kávéházban
Fakultatív programok: a Minimanufaktúra idegenvezetéssel történő megtekintése, látogatás a Porcelánművészeti Múzeumban, vásárlási lehetőség a Viktória Márkaboltban.
15:30 A kurzus folytatódik
16:00 Emléklap átadása

 

Az ár tartalmazza a festőkurzus díját, a szükséges munkaeszközök használatának, illetve a résztvevő által megfestett, speciális márkajellel ellátott porcelántárgynak az ellenértékét, valamint a kávészünetek alatt kínált kávé, sütemény és a fakultatív programokon való részvétel díját is. Az ár nem tartalmazza a porcelán kiégetése után a csomagküldés díját. A használati eszközök nem vihetők el. A jelentkezés feltételeiről kérje részletes tájékoztatónkat!

 

BEJELENTKEZÉS, TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

 

Csarmasz Balázs

8440 Herend, Kossuth Lajos u. 140.

Telefon: +36 88/523-190
E-mail: balazs.csarmasz@herend.com

 

JELENTKEZÉSI LAP

Tekintse meg galériánkat