Herend neve már egybeforrott az Anna-bállal

Herend neve már egybeforrott az Anna-bállal

2022. július 26.

Díszvázák, Herend szerviz, Kiss Ernő-díj, Hölgyek nyakába kerülő porcelán szívek ... Az ország legismertebb, legnagyobb hagyományokkal rendelkező báljának, a balatonfüredi Anna-bálnak, hosszú évek óta stratégiai együttműködő partnere a Herendi Porcelánmanufaktúra.

Az idei bálra minden korábbi évnél nagyobb volt az érdeklődés, több, mint 600 vendég érkezett. A különlegesebbnél különlegesebb, ínycsiklandó fogások Herendi porcelán étkészleten lettek szervírozva, a 3300 darabos porcelán készlet értéke közel 110 millió forint volt. A hölgyek nyakát smaragdzöld színnel festett Herendi porcelánszív díszítette. A zöld szín az Apponyi minta előtt tiszteleg, az első zöld színű Apponyi mintát 90 évvel ezelőtt hozta Herend piacra, az első vásárló gróf Apponyi Albert volt.

 

A budapesti 17 éves Kemecsey Anna Viktóriát választották a 197. Anna-bál szépének. Az első udvarhölgy a 19 éves miskolci Zelena Zóra, a második udvarhölgy pedig a 17 éves nagyigmándi Janovszki Csenge lett. A megújult színvilágot hordozó Viktória, Rothschild és Apponyi díszvázákat éjfél után Dr. Simon Attila vezérigazgató adta át a bálkirálynőnek és az udvarhölgyeinek.

 

A Kiss Ernő-díjat, magát a huszárkapitányt ábrázoló Herendi porcelán szobrot, Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész vehette át. Az elismerést minden évben olyan személy kapja, aki munkájával, hivatásával gazdagította Balatonfüred kulturális és szellemi életét.

 

A felejthetetlen élményt nyújtó bálozókat több millióan kísérték figyelemmel akár a helyszínen, akár a tévé csatornáin keresztül. 

Tekintse meg galériánkat

További hírek