Herendi Porcelán Trófea a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos díja

Herendi Porcelán Trófea a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos díja

2023. július 17.

Herendi porcelán a Forma–1 győzteseinek

Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxusporcelánokra gondol. Ugyanígy a Forma–1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik e versenyszezonban ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi trófeáit.

A trófeák tradicionális formája ikonikus jelképpé vált mára. A vázák neoklasszicista stílusúak, formájuk az ókori vázák alakját követik. Tükrükben a Hungaroring pálya sziluettje vehető ki. Az innovációt a minden évben megújuló dekoráció adja. Idén a választás egy különleges, mesterfestők által készíthető mintára esett. Ez a minta az „ezervirágos” – milles fleurs – dekor, amely brokátszerűen szövi át a hófehéren ragyogó porcelánfelületet. A virágzó ágak kusza szövevényében helyezkedik el a röptében ábrázolt paradicsommadár, amely a légies könnyedségre, a repülésre és a gyorsaságra utal. A minta eredete a 19. századra vezethető vissza, színe pedig egyedi herendi purpur. Nemesfémmel, 18 karátos matt arannyal díszített. Ebben a színvilágban ez a kivitel kizárólag a legjobb Formula 1-es pilótáknak és csapatoknak, illetve a főszponzor tiszteletére készült.

 

A konstruktőri Herendi dísztál esetében ez a mívesség tovább nemesedik a tál szélén látható áttört szegéllyel, amely porceláncsipke egy speciális herendi porcelán készítési technika.

 

A trófeák elkészítési ideje mintegy hat hónapot ölelt fel. Minden Herendi porcelán trófea egyedi remekmű, kizárólag a 2023. évi magyar futamra készült, egyedi tervezés, kézi módon készítés az alapanyag első érintésétől a festőecset utolsó simításáig. Aki birtokolhatja, egy valódi remekművet birtokolhat egyetlen példányban! Kiemelt rang ma már a Herendi Trófeát megszerezni!

 

Természetesen mind a festett dekor, mind a váza forma kézműves technológiával készült, a herendi alkotó kéz tehetségét dicséri.

 

 

A díjak technikai paraméterei:

 

Győzelmi serleg:                                                        Konstruktőri dísztál:

Magasság: 530 mm                                                    Magasság: 60 mm

Hosszúság: 245 mm                                                  Hosszúság: 520 mm

Szélesség: 230 mm                                                    Szélesség: 520 mm

 

Bárki is lesz az idei magyar Forma-1 futam győztese, a díjátadón legmagasabbra idén is a Herendi porcelánt emelik majd.

Tekintse meg galériánkat

További hírek