"Kiválóságok találkozása” - Herendi porcelánkiállítás

"Kiválóságok találkozása”  - Herendi porcelánkiállítás

2023. július 18.

A Herendi porcelán világszerte ismert márka: Hungarikum, azaz a magyarországi értékek őrzője, melyet kiemelt értékként tartanak számon szerte a nagyvilágban. Nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon ismerik kiváló minőségét, egyediségét és különlegességét. Már több mint 60 országban elismerik, hogy a Herendi porcelán a kiváló minőség és az elegancia szimbóluma.

Az alapanyagok első érintésétől kezdve az utolsó ecsetsimításig a Herendi porcelán születése és díszbe öltöztetése az alkotó ember művészetének, a „kézzel készítésnek” különös ünnepe. Mára a Manufaktúra 16.000 különböző formát, mintegy 4.000 különböző festőmintát és ezek szabad kombinációját képes előállítani. Bátran kijelenthető: a választék több mint széles, a lehetőségek szinte határtalanok. Hisz Herenden azt vallják: lehetetlen nem létezik, az csupán egy újabb lehetőség.

 

A kiállítás bemutatja a Herendi Porcelánmanufaktúra judaika kollekcióját, de felsorakoztatja Herend legjellegzetesebb motívumait és Balatonfüredhez szorosan köthető alkotásait is.

A kiállítási tárgyak összekötik a múltat, a Manufaktúrát nemzetközi szintérre emelő Fischer Mórt, a jelen innovatív termékfejlesztésével. A válogatás darabjai nem csupán vallási, használati, ünnepi szertartási tárgyak, de a Manufaktúra termékfejlesztési mottóját: az „Erős gyökerek, innovatív hajtások” kettősségét magukban hordozó mai műalkotások is.

Tekintse meg galériánkat

További hírek