Múlt és jövő találkozása a 15. Nemzeti Vágtán

Múlt és jövő találkozása a 15. Nemzeti Vágtán

2022. május 26.

A verseny győztese egy Herendi porcelán Hadik huszár szobrot emelhet a magasba.

2022. október első hétvégéjén, immár 15. alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágta döntőjét Budapesten a Hősök terén, ahol az ország és a határon túli magyarok legjobb amatőr lovasai mérhetik össze tudásukat. Ez egy igazi magyar lovas ünnep, ahol nem az a legfontosabb, hogy ki lesz a bajnok.

Az esemény hivatalos díjszállítója a Herendi Porcelánmanufaktúra. Dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója a rendezvény elmúlt napokban tartott sajtótájékoztatóján beszélt a Herendi porcelán és a Nemzeti Vágta közös értékeiről, a 15 éve kezdődött együttműködésükről, a győztesnek járó díj kézműves készítésének a részleteiről. Hangsúlyozta: "Ez a verseny egy valódi ünnep, amikor a lószerető közönséget, a lovas embereket, a felelős állattartáshoz szükséges türelmet és a kitartást ünnepeljük, valamint ünnepeljük ilyenkor a csupa nagybetűvel írt PORCELÁN-t, amely évezredek óta embereket, városokat és földrajzi régiókat köt össze és jelenít meg a jövő számára." 

„A Nemzeti Vágta a múltból építkezik, de a jövőbe tekint” – erősítette meg köszöntőjében Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke.

Tekintse meg galériánkat

További hírek