Újabb Herendi köztéri alkotás

Újabb Herendi köztéri alkotás

2023. szeptember 14.

Egy újabb köztéri Herendi porcelán alkotás került elhelyezésre, mégpedig Kőszegen a Festetics-Chernel Palota udvarán. Herendi porcelán domborművet kapott a genetika úttörője, gróf Festetics Imre. 

A Herendi Porcelánmanufaktúra kulturális-társadalmi missziója jegyében számos köztéri alkotást helyezett el már eddig is a környezetében, így: Veszprém belvárosában és az Aréna melletti körforgalomban felállított „Herend fa” alkotásokat, ugyancsak Veszprémben a Szent Benedek-hegy bejáratánál lévő Ecce Homo porcelán-alkotást, a balatonalmádi szoborparkban lévő „Kézfogás” címet viselő Herendi porcelán szobrot, de számos Herendi köztéri alkotás található kisebb településeken, Herenden és Szentgálon is. Számos középületben is található nagy értékű Herendi műalkotás, így Budapesten a Parlamentben, az Operaházban, vagy éppen a Zeneakadémián. De ugyanígy Herendi műalkotás díszíti a Balatonfüredi Szívkórház belső terét és az alsóperei Szent Imre kápolnát is. Mindezeket az alkotásokat a Herendi Porcelánmanufaktúra kulturális missziója jegyében helyezi el, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül.

 

A szoborelhelyezésekkel a Herendi Porcelánmanufaktúra nemcsak a közel két évtizede nagyon tudatosan megkezdett kulturális misszióját követi, hanem egyúttal saját értékrendjének is meg kíván felelni, hozzájárulva a közterek és emberi környezet megszépítéséhez, minőségi színvonalának emeléséhez. Célunk, hogy többet hagyjunk az utókorra, mint amennyit mi kaptunk elődeinktől – vallja Dr. Simon Attila vezérigazgató.

 

Most egy újabb köztéri Herendi porcelán alkotás került elhelyezésre, mégpedig Kőszegen a Festetics-Chernel Palota udvarán. Herendi porcelán domborművet kapott a genetika úttörője, gróf Festetics Imre. Ő volt az, aki felfedezte az öröklődés törvényét, és a világon először publikálta a „genetika” kifejezést. A Tamás Ákos porcelántervező iparművész által elkészített dombormű felavatására a 9. Nemzetközi Kraft-konferencia keretében, 2023. szeptember 13-án került sor. Az avatáson beszédet mondott Dr. Poczai Péter a Finn Természettudományi Múzeum kutatási igazgatója és Dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója.

Tekintse meg galériánkat

További hírek